Voor een nette vloerafwerking

Heeft u een nieuwe vloer op het oog? Of denkt u dat uw bestaande vloer een frissere uitstraling kan hebben? Kijk dan ook eens goed naar de plinten op uw vloer. Plinten zijn namelijk niet alleen een sierlijk randje aan uw vloer, plinten zijn ook ook gewoon nodig voor de afwerking van de vloer. Een vloer kan namelijk nooit helemaal strak tegen een muur aan liggen. Plinten maken de vloer – letterlijk tot op de laatste millimeter – helemaal af. Een mooie bijkomstigheid van plinten is wel dat ze ook echt iets kunnen doen voor uw interieur. Lees hier meer over het geheim van plinten.

Het geheim van plinten

Het geheim van een gezellig en comfortabel huis zit hem altijd in de kleine details. Een van die details in uw woning zijn de plinten op uw vloer. Niet iets waar u direct bij stilstaat als u met uw interieurinrichting bezig bent. We verklappen u hier meer over het geheim van de plinten.

Waarom gebruiken we plinten?

We gebruiken plinten om de randen van een houten vloer, pvc-vloer of laminaatvloer netjes af te werken. Het is namelijk onmogelijk om een vloer zo strak tegen de muur aan te leggen, dat de overgang naadloos is. Plinten zijn er dus om de rand tussen de muur en de vloer te overbruggen en strak af te dichten. Ander voordeel van de plint is dat u hiermee de de wand beschermt tegen beschadigingen.

Uw plinten en uw interieur

Heeft u er al eens bij stilgestaan wat plinten doen met uw interieur? Dat ziet u eigenlijk pas als u voor de keuze staat voor welke plinten u bij uw vloer moet aanschaffen. Ook valt het dan pas op in hoeverre uw plinten de uitstraling van uw interieur beïnvloeden. Een voorbeeld: hoge en goed zichtbare plinten geven uw interieur direct een sjieke uitstraling. een lage plint daarentegen is subtieler en wat stoerder. Ook de vorm van de plint heeft effect. Heeft een strakke rechte plint uw voorkeur, of kiest u liever een wat zachtere en afgeronde plint? Ook zijn er plinten met een lichte versiering, zoals de kraalplint. maar misschien kiest u liever voor een uitgesproken romantische sierplint? Het kan maar duidelijk zijn, nietwaar?

De kleur van uw plinten

De kleur van uw plinten zijn ook heel bepalend voor de sfeer en uitstraling van uw interieur. Een witte plint tegen een grijze muur valt hoe dan ook altijd op. Een crèmekleurige plint tegen een lichtgrijze muur, geeft de plint een zeer zacht karakter. Zeer opvallend en zeer eigentijds zijn zwarte plinten tegen witte muren. Deze geven een warm en tegelijkertijd speels effect.

het geheim van plinten ontrafeld

Nu wij hier het geheim van plinten en hun rol in interieurs hebben ontrafeld, hopen wij van harte dat u ze voortaan op waarde leert schatten. En let op: na lezing van dit blog, zult u in de nabije toekomst altijd oog hebben voor de plinten bij andere mensen!

Categorieën: Huis en Tuin