Wat te doen bij vochtdoorslag?

Heeft u last van vochtdoorslag? Dan is het belangrijk dat u dit snel laat verhelpen. Het binnendringende vocht kan namelijk voor schade aan de pleisterlagen zorgen. Maar ook leiden tot houtrot of de spouwankers aantasten. Uw gevelconstructie wordt hierdoor instabiel. En dat is gevaarlijk voor uzelf én uw omgeving. In dit blog vertellen we u wat u kunt doen bij vochtdoorslag om ergere schade te voorkomen. Lees snel verder.

Vochtdoorslag aan de buitenkant oplossen

Vochtdoorslag kan zowel aan de binnenkant als buitenkant van de gevel worden aangepakt. Vochtdoorslag wordt aan de buitenkant opgelost door bijvoorbeeld het voegwerk en metselwerk te herstellen. Mochten er scheuren zijn, dan worden deze geïnjecteerd. U kunt uw gevel ook laten impregneren om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen. Dat raden wij zeker aan!

Vochtdoorslag aan de binnenkant oplossen

Restvocht aan de binnenkant van uw gevel kan leiden tot gevolgschade, zoals constructieschade. Het pleisterwerk kan door het restvocht worden aangetast. Daarom is het noodzakelijk om het pleisterwerk te laten saneren. Het pleisterwerk wordt dan tot anderhalve meter rond het vochtprobleem vervangen.

Vochtwering specialist

Vochtdoorslag aanpakken is niet iets wat u zelf doet. Hiervoor schakelt u een vochtwering specialist in. Deze gaat op zoek naar het achterliggende probleem van het binnendringende vocht en inspecteert uw gevel grondig. Ook kunnen er vochtmetingen worden uitgevoerd. Zo weet de specialist precies wat er gedaan moet worden om u van de vochtdoorslag te verhelpen. Een specialist biedt altijd 100% maatwerk en 100% oplossingen, inclusief goede nazorg. U bent ervan verzekerd dat het probleem effectief en efficiënt wordt aangepakt. En dat alles van A tot Z verzorgd wordt. Handig toch?

Wilt u meer blogs van ons lezen? Dat kan! Klik hier voor een overzicht van onze artikelen.

Categorieën: Wonen