Gedenksieraad van uw geliefde

Waardevolle herinnering voor altijd bij u

Wilt u uw geliefde het liefst voor altijd bij u hebben? Dat is een logische wens die vele mensen koesteren. Na het overlijden van uw geliefde heeft u meestal alleen nog maar de foto’s, een haarplukje of iets ander persoonlijks. Maar hem of haar daadwerkelijk bij u hebben, gaat niet meer. Maar niet als u besluit uw geliefde bij u te dragen in een speciaal gemaakt gedenksieraad. Lees snel verder, we vertellen hoe het werkt!

Dragen van assieraden en gedenksieraden steeds populairder

Veel uitvaartorganisaties springen in op de behoefte bij mensen om iets van hun dierbare te blijven houden. Zeker nu het cremeren van overledenen steeds vaker gedaan wordt dan begraven. Het bewaren van de as van de overledene is zeer populair. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunstige of sierlijke urnen, maar ook voor een gedenksieraad. Dat is een sieraad waarin u as van uw dierbare kunt bewaren. U kunt het zien als een zeer kleine urn met ook maar een zeer klein beetje as. Een gedenksieraad kan bijvoorbeeld een hangertje, ring, oorbel, ketting, armband of een klein beeldje zijn.

Uw dierbare op uw manier bij u dragen

Het dragen van as in een sieraad is echt populair. Deze vorm van gedenken is persoonlijk, eenvoudig te realiseren én kan naar eigen smaak worden gedaan. Bij veel gedenksieraden kunt u de as er zelf in doen. Bij andere sieraden doet de edelsmid of glasblazer de as erin. En in sommige gevallen is de as onopvallend in het sieraad verwerkt, zodat niemand ziet dat er as in zit. Het is echt uw persoonlijke herinnering die u wel of niet met de wereld wilt delen.
Wordt uw geliefde straks gecremeerd? Dan kunt u bijvoorbeeld een gedenksieraad bij de uitvaartonderneming bestellen. Zo heeft u altijd een dierbare herinnering van u geliefde!

Reageren op dit blog? Dan kan via het contactformulier hier op de website. Uiteraard behandelen wij uw informatie volstrekt vertrouwelijk.

Categorieën: Overlijden