Laat uw stenen vloer schuren

Ligt er in uw woning of bedrijfspand een stenen vloer, dan kunt u deze laten schuren om zijn oorspronkelijke glans te behouden. Door dit periodiek te laten doen, zorgt u ervoor dat uw stenen vloer er netjes en egaal bij blijft liggen. In dit artikel leest u meer over wat het laten schuren van uw stenen vloer precies inhoudt.

Soorten stenen vloeren

Stenen vloeren bestaan in vele soorten en uitvoeringen. Er zijn vele verschillende typen gesteente die worden gebruikt als vloertegels in verschillende soorten ruimtes, zowel privé als zakelijk. Enkele soorten stenen vloeren zijn bijvoorbeeld:

  • Graniet
  • Marmer
  • Hardsteen
  • Kwartsiet
  • Leisteen
  • Kalksteen
  • Basalt

Hoe laat u een stenen vloer schuren?

Een stenen vloer kunt u zelf schuren, maar het beste resultaat bereikt u wanneer u hiervoor een professional inschakelt. Deze gaat de krassen, putjes en diverse andere beschadigingen die in uw vloer zijn ontstaan te lijf met speciale apparatuur. Deze schade ontstaat met verloop van tijd aan een stenen vloer en kan met schuren verholpen worden. Daarom is het raadzaam om uw stenen vloer periodiek zowel te laten reinigen als te schuren. Zo verdwijnen beschadigingen en andere oneffenheden en houdt u een egale stenen vloer over die weer glanst als nieuw.

Houd uw stenen vloer schoon

Laat u uw stenen vloer schuren, dan is het belangrijk om deze ook goed schoon te houden. Zo kunt u nog lang blijven genieten van zijn hernieuwde glans. Reinig uw vloer regelmatig en verwijder vlekken zo snel mogelijk om deze glans nog lang te behouden. Na het schuren van uw stenen vloer zijn uw tegels namelijk weer geheel egaal en glad, waardoor deze relatief gemakkelijk te reinigen zijn met water en schoonmaakmiddelen. Let er wel op dat u altijd de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt die geschikt zijn voor het type steen dat op uw vloer ligt. Zo voorkomt u dat u per ongeluk uw vloer beschadigd tijdens het schoonmaken.

Laat uw vloer schuren door een professional

Heeft u een stenen vloer, laat deze dan goed onderhouden door periodiek te laten schuren door een professional. Neem contact op met een natuursteen expert die uw vloer zowel kan reinigen als schuren. Deze expert heeft hiervoor de juiste ervaring, kennis en kunde in huis en beschikt bovendien ook over de juiste materialen. Zo laat u uw vloer weer in zijn geheel stralen als nieuw. Bij een ervaren specialist is uw stenen vloer gegarandeerd in goede handen.

Heeft u positieve ervaringen met het laten polijsten van uw natuursteen vloer? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Categorieën: Wonen