Geen reden voor paniek

Het je keuzestress over wat je moet schenken aan je familie en vrienden in de cadeauperiode van december? Je bent heus niet de enige. Iedereen wil natuurlijk dat het cadeau dat ze schenken aan hun beste vriend of vriendin een onuitwisbare indruk maakt. Dat maakt dat je flink moet zoeken naar originele presentjes waar de ontvanger dan liefst ook nog echt iets aan heeft. Vergeet dan niet dat een presentje ook gewoon alleen maar leuk mag zijn… voor de lol, voor de fun, een geintje, een gebaar. Het feit dat je aan iemand denkt in de vorm van een leuk cadeautje is meer waard dan het winnen van de originaliteitsprijs. In dit blog lees je dat je bij een cadeau- en gadgetspecialist heel eenvoudig een een leuk presentje vindt dat aan deze omschrijving voldoet. Dat scheelt je een heleboel keuzestress in de drukke cadeauperiode die december heet.

Originele cadeaus, net zo makkelijk

Omdat een cadeau ook gewoon voor de ‘fun’ mag zijn, kun je jezelf trakteren op een startersset ‘sieraden maken’ uit de gadgetwinkel. Die geef je dus niet cadeau! Dat zijn jouw ‘tools’ , waarmee je je vriend of vriendin kunt verrassen met de door jou zelf gemaakte oorbellen, armband, of ketting. Dat hoeft dan nog niet eens helemaal te lukken. Je laat met deze zelfgemaakte sieraden zien dat je op een originele manier aan iemand denkt. En wie weet heb je een zomaar ineens een compleet nieuwe hobby! Hoe leuk is dat?

Dierbare momenten delen, beter dan dure cadeaus

Het delen van dierbare en leuke momenten is natuurlijk veel waardevoller dan het geven van dure cadeaus. Combineer bijvoorbeeld een leuke en onvergetelijke fotoreportage van jou met je vriend of vriendin in de vorm van een kaartenhoudersset met klemmen. Zo’n set is een mooi alternatief voor fotolijstjes. Persoonlijker kun je je cadeau niet maken!

Verzorgingsproducten schenken

Ook de cadeautjes voor je moeder, zus of tante mogen uiteraard niet ontbreken. Maak hen blij met de mooiste verzorgingsproducten. Koop bijvoorbeeld prachtige nepwimpers, een mooi nagellaksetje of andere benodigdheden om de nagels weer te laten stralen. Ook leuk: koop een aantal verzorgingsproducten en geef ze met Sinterklaas cadeau, schrijf er een origineel gedicht bij, en je originele cadeau is compleet. Is de ontvanger er niet blij mee? Dan geef je schuld aan Sinterklaas. Handig!

Zelf origineel zijn met een twist

Zoals je ziet, is het hebben van keuzestress bij het uitzoeken van een origineel cadeau niet echt nodig. Een origineel cadeau is niet direct afhankelijk van het cadeau zelf. ‘It’s the thought that counts’. Geef die gedachte een leuke twist. Dan heb je al snel een origineel cadeau te pakken. En dan hoeft een cadeau ook nog eens niet duur te zijn. Laten zien dat iemand er toe doet, is onbetaalbaar en origineel genoeg. Voor een ontspannen cadeauperiode kun je dus eenvoudig leuke gadgets vinden waarmee je kunt laten zien dat iemand belangrijk voor je is!

Categorieën: Huis en Tuin