Wat is de oplossing als u geen bezoek wilt ontvangen op uw vestigingsadres?

Als u een bedrijf heeft of begint is het verplicht om een vestigingsadres te hebben. Er zijn in Nederland veel kleine bedrijven die vanuit huis werken, maar zij willen hier geen bezoekers ontvangen. Wat is dan de beste oplossing? U kunt ervoor kiezen om met flexplekken te werken. Er zijn mogelijkheden om kantoorruimte te huren voor bepaalde dagdelen. U hoeft hierdoor uw klanten niet thuis te ontvangen, maar kan afspreken in de ruimte die u huurt. Zo komt u als bedrijf professioneler over en u hoeft niet vast een kantoor te huren dat u weinig gebruikt.

Het is verplicht om uw vestigingsadres op de webwinkel te plaatsen

Een vermelding van uw vestigingsadres op uw webwinkel is verplicht. De reden hiervoor is dat de klant kan zien met wie hij zaken doet. Zo komt u voor de klant als betrouwbaar over en zal hij eerder producten of diensten bij u afnemen. Deze verplichting komt voort uit de Nederlandse wet en is voor elke webwinkel verplicht. Zet op uw webwinkel de volgende gegevens:

  • De identiteit van de onderneming
  • De contactgegevens van de onderneming
  • Het geografische adres van de onderneming

Geef duidelijk aan dat het geen bezoekadres is

Zoals aangegeven werken veel kleine bedrijven vanuit huis. Hier willen de meeste dan ook geen klanten ontvangen. Sommige bedrijven kiezen er dan ook voor om het vestigingsadres niet op de website te vermelden, maar dit is helaas tegen de Nederlandse wet. Een optie is dan ook op uw website te vermelden dat uw vestigingsadres geen bezoekadres is.

Kies voor een virtueel adres

Wilt u echt niet uw fysieke adres vermelden op de website? Kies er dan voor om een virtueel adres te gebruiken. Een virtueel adres is niets meer dan een digitale postbus. Deze wordt beheerd door het bedrijf waar u huur aan betaalt. De post die binnenkomt kan gescand worden en als PDF naar u toe gezonden worden. Het nadeel hiervan is dat degene die de post openmaakt ook de post leest. Dit is niet bevorderlijk voor de privacy van uw bedrijf. Wij hopen dat wij u door middel van dit blog meer informatie hebben gegeven over de verschillende mogelijkheden van een vestigingsadres.

Categorie├źn: EconomieZakelijk