Versterk uw groepsgevoel door teambuilding

Zijn er onder uw werknemers vaak strubbelingen en onenigheden? Of hebt u het idee dat de mensen van uw organisatie wel wat beter zouden kunnen samenwerken? Dan is het een goed idee om eens te overwegen om tijd te steken in teambuilding. Tijdens een speciale dag gaat u met uw groep aan de slag met de teambuilding en als dit op een goede manier uitgevoerd wordt, dan zult u zeker merken dat dit effect heeft op het functioneren van de werknemers of vrijwilligers.

Muziek en teambuilding

Er zijn vele manieren om aan teambuilding te doen. Zo zijn er heel fysieke activiteiten, zoals survival, maar ook heel creatieve, zoals schilderen of muziek maken. Het blijkt dat muziek maken zich heel goed leent voor het uitvoeren van een effectieve teambuilding. Dit heeft te maken met het feit dat samen op deze manier bezig zijn heel veel vraagt van deelnemers wat ook goed van pas komt tijdens andere groepsactiviteiten.

De kracht van Teams in Tune

Voor muzikale teambuilding activiteiten kunt u terecht bij Teams in Tune. Ervaren muzikanten en coaches zullen u in korte tijd helpen samen een muziekstuk te spelen. Op hun bijeenkomsten zal duidelijk worden:

  • dat het noodzakelijk is om goed naar elkaar te luisteren
  • dat men elkaar de kans moet geven om zo goed mogelijk tot zijn recht te komen, maar wel altijd in het belang van de groep
  • dat er goed samengewerkt moet worden om een goed klinkend resultaat te behalen
  • hoe mensen reageren als er geen leider (dirigent) voor de groep staat en hoe als dat juist wel het geval is
  • dat een goede samenwerking van verstand, kennis, emotie en gevoel noodzakelijk is

Voor een effectieve teambuilding bent u bij Teams in Tune dus zeker aan het juiste adres.

Categorie├źn: Sport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *