Dé manier om oppervlaktes te laten ‘stralen’

Gritstralen. Deze term is u misschien nog niet zo bekend. In het dagelijks gebruik wordt ook wel gesproken over zandstralen. Misschien zegt dat u wat meer? Hoe bekend u er ook mee bent, wij willen er toch graag wat aandacht aan schenken. Toen wij er namelijk achter kwamen dat gritstralen dé manier is om vrijwel alle oppervlaktes grondig te reinigen, verbaasden wij ons over het feit hoeveel er wel niet gegritstraald is! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Gritstralen, wat is dat precies?

Graag vertellen wij u meer over het ingenieuze gritstralen. Want wat is grit precies? En wat kan er allemaal gestraald worden? Zoals gezegd is gritstralen een ander woord voor zandstralen. Dat past wellicht ook wat beter, want voor gritstralen wordt olivinezand gebruikt. Deze ruwe, rondvormige korrel kan objecten zorgvuldig reinigen. Zeker als het met een hoge druk uit compressoren tegen een object aan wordt geblazen. Gritstralen wordt volop toegepast. Waarvoor, vraagt u zich af? Zoals we al zeiden; voor vrijwel alles wat u in het dagelijks leven ziet. Die panden waar u regelmatig langs wandelt? Grote kans die muren gegritstraald zijn (of wel weer eens zouden mogen worden..). Die brug waar u dagelijks overheen rijdt? Ook die is super geschikt voor gritstralen. Zelfs uw kast, tafel of bank kan prima gestraald worden. Nieuw stofje of kleurtje er vervolgens overheen en voilà, het oogt weer als nieuw! Of mooier zelfs..!

Imposante opdrachtgevers

U begrijpt, deze vorm van reinigen wordt overal op toegepast. De opdrachtgevers van industriële reinigingsbedrijven zijn dan ook niet de minste. Denk aan de overheid, als bruggen en viaducten weer eens gestraald moeten worden. En denk aan grote multinationals die hun mooie kantorencomplexen van binnen en buiten perfect schoon willen houden. Een andere branche die veelvuldig kiest voor het stralen van haar producten is de zeevaart. Boten zijn namelijk prima te reinigen met behulp van zandstralen. Bijvoorbeeld net na de constructie van een boot. Zodat de boot al een prima eerste coating ontvangt en daarna goed geverfd kan worden. Maar ook als er verf afbladdert of corrosie aanwezig is, is stralen dé reinigingsmethode. Wat kunt u laten stralen? Denk aan:

  • Tafels
  • Kasten
  • Gevels
  • Banken
  • Kachels

Kijk rond!

U begrijpt, heel veel van wat u ziet is gegritstraald. Benieuwd? Kijk dan even goed rond. En laat u verbazen door de schoonheid die gritstralen weer tevoorschijn haalt!