Veiligheid is een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven van ieder mens. Of het nou gaat om de veiligheid in het verkeer, het openbaar vervoer, op scholen, werkplekken, sportscholen of uitgaansgelegenheden. Een goede veiligheid is op al deze plekken gewenst. Helaas vinden er dagelijks nog veel onveilige situaties plaats op deze plekken met regelmatig een ongeluk tot gevolg. Veel van deze ongelukken hadden voorkomen kunnen worden als er preventief maatregelen waren getroffen. Met name in kantoren en tijdens evenementen kunnen er veel meer en betere voorzorgsmaatregelen getroffen worden.

Brandwacht inschakelen

Vaak worden de hulpdiensten pas ingeroepen als een ongeluk al gebeurd is. Denk hierbij aan het bellen van politie, bewaking, ambulance of brandweer. Vaak is het dan al te laat. Het inschakelen van een brandwacht als toezichthouder op de veiligheid is een goed voorbeeld van een preventieve voorzorgsmaatregel. Een brandwacht is verantwoordelijk voor het redden van mens en dier. Een brandwacht heeft dezelfde opleiding gevolgd als een brandweerman. Veel mensen weten echter niet dat een brandweerman ook is in te huren om toezicht te houden op de veiligheid bij evenementen of bij werkzaamheden waar een verhoogd risico aan verbonden is.

Wat is de meerwaarde van een brandwacht?

De meerwaarde van een brandwacht  is dat deze persoon meerdere disciplines onder de knie heeft. Ten eerste kan de brandwacht er voor zorgen dat er goede veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Daarnaast kan hij of zij ingrijpen bij vervelende situaties zoals brand of een ruzie. Wanneer er brand ontstaat, kan de brandwacht alvast de situatie beoordelen vanuit professioneel oogpunt en wellicht al beginnen met het blussen van de brand. De brandwacht zorgt er op dat moment voor dat de brand zich niet verder gaat uitbreiden, laat het gebouw of het terrein ontruimen en neemt contact op met de brandweer die de brand uiteindelijk zal blussen. Ook kan de brandwacht EHBO verrichten in vervelende situaties. De brandwacht houdt dus toezicht op gehele veiligheid.

De brandwacht zorgt voor een veilig gevoel

De brandwacht zorgt dus voor een veilige situatie en kan inspringen waar nodig. Hierdoor heeft hij of zij de veiligheid altijd onder controle. Een brandwacht kan worden ingeschakeld voor een korte periode, bijvoorbeeld een ééndaags evenement, maar ook voor een langere periode. Vermijd ongelukken en zorg voor een veilig gevoel. Schakel een brandwacht in voordat het mis gaat.

Categorieën: Dienstverlening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *