De geschiedenis van Slagharen

In 1963 kwam winkelier Henk Bemboom op een geweldig idee waarvan hij geen idee had hoe het zou uitpakken. Hij bouwde een aantal vakantiehuisjes op een stuk landbouwgrond in Slagharen rond een oude boerderij. Om klanten te trekken bood hij ook nog eens een nieuwe attractie aan. Ieder vakantie huisje kreeg er ook nog een Shetland pony en een wagentje bij. Dit was uniek omdat deze pony´s eigenlijk nog niet een heel bekend waren in Nederland. In 1963 werd het Shetland Ponypark Slagharen met 24 vakantiehuisjes geopend. Dit was zo´n groot succes dat er in korte tijd een wachtlijst ontstond. Voor de kinderen werd er een speeltuin en zwembad aangelegd. Later kwamen hier grote attracties bij en werd het park bekend onder de naam Ponypark Slagharen.

Vakantiepark Slagharen

Hoewel veel mensen bij Slagharen al snel aan het attractiepark zullen denken bestaat het vakantiepark ook nog steeds. En hoe! In 2008 besloot het bestuur om er 2 parken van te maken:

  • een vakantiepark
  • een attractiepark

Het vakantiepark is volledig ingericht in western stijl en is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie. Het park bevindt zich in een bosrijke omgeving die zich uitstekend leent voor fiets- en wandeltochten. Ook zijn er in de omgeving genoeg bezienswaardigheden te vinden. Daarnaast heeft het park vele faciliteiten die u verblijf zeer aangenaam zullen maken. Zo is er een zwembad aanwezig en uiteraard mogen de pony’s niet ontbreken. Daar zijn er dan ook veel van aanwezig, zeker zo’n driehonderd.

Meer informatie

Om meer te weten te komen over het vakantiepark doet u er verstandig aan om de website van PonyparkCity eens te bezoeken. Hier kunt u alle informatie die u nodig hebt voor een verblijf op het park gemakkelijk vinden.

Categorieën: Vakantie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *