Kunt u problemen met uw draaikiepraam oplossen?

Misschien heeft u het al wel eens meegemaakt: problemen met uw draaikiepraam. Wanneer dit raam los komt te hangen aan zijn scharnier en niet goed meer sluit, kunt u dit in eerste instantie zelf verhelpen. Lees in dit artikel hoe u zelf problemen met uw draaikiepraam kunt oplossen.

Hoe ontstaan problemen met een draaikiepraam?

Problemen met uw draaikiepraam kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door het verkeerd bedienen van de kruk of greep, waardoor het raam tegelijk in de draai- en kiepstand wordt geopend. Zo komt het raam aan één hoek te hangen. Een andere reden is de slijtage van de draaikiepblokkering. Dit kleine knopje bij de kruk wordt bij het sluiten van het raam automatisch ingedrukt, waardoor de kruk vrij kan worden gedraaid. Wanneer het raam zich weer opent, veert dit knopje terug en blokkeert de kruk. Als de draaikiepblokkering door slijtage niet meer goed werkt, kan het eveneens gebeuren dat het raam tegelijk in de draai- en de kiepstand wordt geopend. Ook kan het zijn dat het scharnier door slijtage afbreekt of beschadigd raakt.

Kunt u problemen met een draaikiepraam zelf oplossen?

In principe is het mogelijk om in eerste instantie de problemen met uw draaikiepraam zelf op te lossen. Hiervoor heeft u enkel een klein beetje kracht in uw armen nodig. Wilt u zelf proberen uw draaikiepraam te repareren, ga dan als volgt te werk:

  1. Druk de kiepblokkering met de hand in en draai de kruk naar de kiepstand.
  2. Duw het raam aan scharnierzijde terug in het kozijn.
  3. Draai nu de kruk naar de draaistand en laat hierna de kiepblokkering los.
  4. Het raam kan gesloten worden en werkt weer naar behoren.

Een expert kan uw problemen oplossen

Mocht het u niet lukken om uw kapotte draaikiepraam zelf te repareren, dan kan een expert uw problemen helpen oplossen. Deze deskundige kan vlot een reparatie aan uw draaikiepraam uitvoeren, waarbij u altijd verzekerd bent van kwaliteit en een ruime garantietermijn. Zo kunt u weer voor lange tijd gebruik maken van uw raam en genieten van de frisse lucht wanneer u zelf wenst.

Heeft u ook zelf succesvol uw draaikiepraam gerepareerd? Of heeft u een positieve ervaring met de hulp van een expert? Laat het ons weten en deel uw ervaring met ons via ons contactformulier

Categorieën: Bouw