Hoe wilt u betaald worden?

Via een vast salaris, vanuit payroll, door een uitzendbureau of.. met PokéCoins? Het uitbetalen van medewerkers kan op verschillende manieren gebeuren. Het is voor ondernemers altijd een heuse klus, zo’n salarisadministratie. Omdat het zo enorm belangrijk iedereen correct en op tijd uit te betalen, moet het werk heel secuur gebeuren. Welk van bovenstaande opties is dan het beste? Wij gingen voor u op onderzoek uit. Lees snel verder en kom erachter wat het beste past bij uw onderneming!

Payrollen versus in dienst gaan

Graag leggen we u het verschil tussen payroll en in dienst gaan bij een bedrijf uit. Bij payroll hoeft u zelf niets meer te doen aan uw salarisadministratie. Het payrollbureau neemt u al het werk uit handen. Ideaal dus! Een betrouwbaar payrollbureau werkt betrouwbaar doch transparant. U weet precies, tot in detail, wat er met uw geldstromen gebeurt. En dit terwijl er tegelijkertijd uiterst secuur en zorgvuldig met uw gegevens wordt omgegaan. Ook voor ZZP’ers is payrollen ideaal. Zo geniet u met payroll nog steeds van uw vrijheid als ZZP’er. Maar u heeft dankzij het uitbesteden van uw salarisadministratie wel recht op werknemersverzekeringen, zoals de WW en de ziektewet. Het beste van beide werelden dus! Om het nog wat duidelijker te maken: als u zelf als ondernemer uw salarisadministratie beheert, dan kost dat u veel tijd, geld en zorgen. Zelf werken onder een opdrachtgever of uitzendbureau biedt u zekerheid, maar haalt daardoor wel een hoop vrijheid weg. Hierbij payrollen in enkele kernwoorden:

  • Minder risico’s
  • Kostenbesparend
  • Solide financiële partner
  • Flexibele contractsvormen
  • Minder werk en zorgen voor uzelf

Overtuigd? Kies dan ook voor payroll. Tenzij u fervent Pokémon GO-speler bent….

Uitbetaald worden in PokéCoins

Jawel, het is echt waar. Een Deens IT-bedrijf is bereid haar nieuwe werknemers uit te betalen in de munteenheid van het spel Pokémon GO. Op een salarisstrookje staan dan dus geen Deense Kronen, maar PokéCoins. Het bedrijf kwam met dit idee om nieuwe sollicitanten aan te trekken. Het werven verliep namelijk nogal moeilijk. Gezien er met de vacature vooral jongvolwassenen gezocht werden, kwam het bedrijf met het idee een deel van het salaris uit te gaan keren in PokéCoins. Erg opvallend! Het is echter nog onbekend of deze actie inderdaad voor een sollicitanten heeft gezorgd. Zou u reageren op de vacature vanwege deze stunt?

Wat is uw ideale optie?

U ziet; er zijn enorm veel mogelijkheden de salarisadministratie te laten verlopen. Bent u er inmiddels uit wat voor uw onderneming de beste optie is? Wilt u gaan werken in loondienst? In opdracht bij een uitzendbureau? Of laat u het makkelijk allemaal regelen via payroll? In Nederland hebben wij gelukkig genoeg mogelijkheden om onze ideale optie te kunnen kiezen. De keuze is dus aan u: via een loonstrookje, vanuit payroll of misschien wel in de vorm van PokéCoins?