Populaire opleidingsvorm

E-learning voor werknemers wordt steeds populairder. Uit onderzoek dat jaarlijks door NIDAP wordt uitgevoerd is gebleken dat kennis delen en coaching van werknemers onderling anno 2016 belangrijke trends zijn. De verwachting is zelfs dat het aantal werknemers dat deelneemt aan e-learning na 2016 verder zal groeien. Wat zijn nu de voordelen van deze online opleidingsvorm? In dit blog leest u er meer over.

Kostenreductie

Veel werkgevers zien met e-learning voor werknemers een besparing in opleidingskosten. Medewerkers kunnen zelf het tijdstip en locatie kiezen waarop zij het online opleidingstraject doorlopen. Daarnaast kan een e-learning module gemakkelijk worden aangepast naar de situatie en kunde van een medewerker. Vanwege dit flexibele karakter kunnen bedrijven gemiddeld tot bijna een kwart van de totale opleidingskosten besparen.

Voor betere opleidingsresultaten

Naast het feit dat e-learning vaak leidt tot een reductie in opleidingskosten, biedt deze online opleidingsvorm nog meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat vanwege het toegankelijke karakter, e-learning een vast onderdeel kan worden in het takenpakket van medewerkers. Er kan op elk moment frequent gebruik van gemaakt worden in plaats van zich traditioneel te richten op enkele contactmomenten per jaar. Bedrijven leren steeds slimmer om te gaan met een combinatie van online en offline leren (blended learning). Een voorbeeld hiervan is een combinatie van een klassikale coaching aangevuld met online oefeningen of theorie. Dit zorgt niet alleen voor minder kosten, maar ook voor een beter opleidingsresultaat.

Meer werkplezier

Vanwege de steeds complexer wordende opleidingsbehoefte van veel ondernemingen zien steeds meer werkgevers het nut in van deze ontwikkelingen in het opleidingslandschap. Bovendien is online leren voor de jongere medewerkers onder ons er normaal en ook de oudere werknemers zien het belang in van het in ontwikkeling blijven. Een ander bijkomend voordeel is dat door de opgedane kennis en kunde, mensen meer plezier krijgen in hun werk, prestaties verbeteren en ziekteverzuim kan worden teruggedrongen. Met het oog op duurzame inzetbaarheid van werknemers valt met online leren dus ook zeker een hoop te winnen. Geen enkele werkgever zit te wachten op personeel dat zich ziek meldt vanwege een gebrek aan kennis of vaardigheden, niet waar?

Meer weten?

Wilt u meer informatie inwinnen over de mogelijkheden van e-learning voor werknemers? Schakel dan eens een adviesbureau in om dit te bespreken. Middels een adviesgesprek wordt u algauw duidelijk op welke manier e-learning binnen uw onderneming is in te richten. Een voorbeeld van een dergelijk adviesbureau voor u e-learning vindt u hier.

Categorie├źn: Werk