Nooit meer maaien met kunstgras

Afgelopen voorjaar werd ik er gek van. Na de winter een periode van zon en mijn gras groeit weer boven de schutting uit. Natuurlijk wil ik dat mijn tuin er goed bij ligt. Niet alleen voor mezelf, maar ik woon in een buurt waar dat een ongeschreven wet is. Het lijkt alleen wel of al mijn buren plezier in het maaien van hun gazon hebben. Ik heb daar alleen geen zin in na een dag werken. Afgelopen voorjaar had ik mijn tuin enorm goed op orde. De buren keken met enige jaloezie naar mijn groen en gemaaide tuin. Zij hadden alleen nog niet door dat een tuin van kunstgras was. Het ziet er perfect uit en ik heb zeeën van tijd over.

Kunstgras geeft mij plezier

Ik zet een aantal persoonlijke voordelen van kunstgras op een rijtje:

  • geen maaistress na het werk
  • straatbeeld is elk seizoen fantastisch
  • het ziet er als echt uit
  • genieten van mijn tuin in plaats van het alleen maar werken in de tuin

Zodra het terrasweer is gekomen zit ik lekker met een wijntje in de tuin, terwijl mijn buren druk aan het maaien zijn. Voorheen dacht ik dat mijn buren plezier in het maaien hadden, maar nu kijken ze met een verlangend oog naar mijn grasveld. Voor het kunstgras was ik degene die het laatst zijn gras op orde had, maar op dit moment ben ik altijd de eerste.

Altijd groen

In de herfst, winter, lente en de zomer is mijn gras groen. Er is nog een periode geweest dat ik aan grint heb gedacht, maar er gaat niets boven de kleur groen. De buren hebben mijn kunstgras ook getest, omdat ze vooraf niet enthousiast waren. Alle argumenten zijn ongegrond, want het blijft er perfect uitzien.

Categorieën: Tuinieren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *