Inbraakveiligheid checken blijft noodzakelijk

Uit onderzoek van eind december vorig jaar is gebleken dat veel mensen van mening zijn dat hun huis voldoende beveiligd is tegen inbraak. Echter, wanneer men naar de sloten keek van deze huizen, lieten deze vaak nogal wat te wensen over. Op regelmatige basis de beveiliging van uw woning blijven checken blijft daarom noodzakelijk. Het inbrekersambacht blijft immers ook niet stil zitten! In dit blog leest u meer over de inbraakveiligheid van uw woning en wat een slotenmaker daarin voor u kan betekenen.

De slimme inbreker

De inbreker van nu weet steeds slimmer gebruik te maken van technieken om huizen onuitgenodigd binnen te dringen. Het grootste gedeelte van de inbraken, zo’n 60 procent, vindt plaats via de achterdeur. Echter, via de voordeur weet de brutale inbreker ook steeds sneller binnen te dringen. Heeft u pas 5 jaar geleden een stevig voordeurslot laten plaatsen? Met de huidige inbraaktechniek is dat nu binnen twee minuten gebroken. Veel mensen staan hier niet bij stil. Er heerst nog altijd het idee: het is mij niet overkomen, dus het zal wel in orde zijn. Deze schijnveiligheid laat mensen denken de inbraakveiligheid van hun woning op orde te hebben. Maar zij beseffen pas te laat dat het voor een inbreker een fluitje van een cent was om deze open te breken.

Schijnveiligheid en kosten spelen een rol

Het denken dat u voldoende heeft gedaan om inbraak te voorkomen, wil dus niet altijd zeggen dat uw woning ook daadwerkelijk inbraakproof is. Men staat er vaak ook niet bij stil dat er bij een inbraak meer wordt meegenomen dan alleen waardevolle spullen. Het gevoel van veiligheid en privacy in het eigen huis wordt aangetast en dat is vaak een nog veel grotere emotionele gewaarwording. Hoewel veel mensen aangeven dat zij de inbraakveiligheid van hun woning best op peil willen houden, speelt de denkwijze over vermoedelijk hoge kosten een grote rol. Echter, een stevig veiligheidsbeslag en anti-inbraakstrips laten plaatsen kan al vanaf een paar honderd euro. Dit kan het verschil betekenen in de inschatting die een inbreker maakt om voor uw woning te kiezen, of toch liever een deur verder kijkt. En ook: uw gevoel van veiligheid is veel meer waard, niet waar?

Laat een veiligheidscheck uitvoeren!

Wilt u weten of uw woning goed beveiligd is tegen inbraak? Schakel dan de expertise van een ervaren slotenmaker in. Hij kan u adviseren en een gratis veiligheidscheck uitvoeren om te kijken op welke punten de inbraakbeveiliging geoptimaliseerd kan worden. Uw woning kan worden voorzien van gecertificeerd, nieuw hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kijk eens op de website van Slotenmaker 24 uur en laat u adviseren door een professionele slotenmaker!

Categorieën: Slotenmaker