Inbrekers zoeken vaak een huis waar ze makkelijk kunnen inbreken. Veel inbraken kunnen we vaak ook zelf voorkomen. De meeste voorkomende inbraakmethode is dan ook insluipen. Dit gebeurt wanneer je vergeet de deur op slot te doen. Regelmatig vergeten mensen ook nog de sleutel uit het slot te halen. Ook een open raam geeft de inbreker een makkelijke toegang. Daarnaast kan het ook zijn dat je woning geen veilige sloten heeft. Voor een goede inbraakbeveiliging kun je altijd een specialist inschakelen.

Andere veel voorkomende inbraakmethoden

Doe jij je ramen wel altijd netjes dicht en de deuren op slot? Een inbreker kan dan alsnog op vele andere manieren proberen in te breken. Er zijn veel tools waarmee zij sloten kunnen opendraaien of ontgrendelen. Zo gebruiken inbrekers bijvoorbeeld tools als ijzerdraad om via je brievenbus je deur te openen. Zorg er dus voor dat je ook van binnenuit de sleutel uit het slot haalt en doe de deur op het nachtslot. Een andere methode die inbrekers gebruiken, is het openbreken van een raam of deur met een schroevendraaier of koevoet. Als je niet thuis bent, slaan ze hun slag met deze methode. Binnen paar seconde kunnen ze dan binnen dringen. Ook kan jouw slot worden afgebroken met de cilindertrekmethode. Inbrekers draaien een schroef dan in het slot met een schroevendraaier en breken het af als het slot uitsteekt.

De beste tips om woninginbraak te voorkomen

Plaats Automatische buitenverlichting
Plaats automatische verlichting rond je huis en in je tuin. Zodra er iemand langsloopt, gaat de lamp vanzelf aan. Laat ook je lampen in huis aan wanneer het donker is en je weggaat.

Buurtpreventie via WhatsApp of Facebook
Start een groepsapp via WhatsApp of Facebook met je buurtbewoners. Zo houd je je straat samen met de buurt in de gaten. Zodra je buren of jij zelf iets verdachts opmerkt, kun je dit snel met elkaar delen.

Verstop geen huissleutels
Zorg dat je nooit buiten sleutels verstopt op een geheime plek. Plaatsen als onder de deurmat of bloempot zijn voor veel inbrekers geen geheime plek meer.

Goed hang- en sluitwerk

Zorg voor goede veiligheidssloten van je voor- en achterdeur. Bij voorkeur sloten met het Politiekeurmerk Veilig wonen.

Kies voor een veilig cilinderslot

Maak het inbrekers lastig om binnen te komen met een veilig cilinderslot. Heb je deze al en weet je niet zeker of je cilinderslot wel veilig genoeg is? Doe dan een gratis veiligheidscheck. Je wordt dan geadviseerd voor een hang- en sluitwerk voor jouw type woning. Ook ontdek je meteen verschillende sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het uitboren of afbreken van een cilinderslot is door middel van de stalen pinnen vrijwel onmogelijk. Daarnaast wordt het afbreken tegengehouden door middel van een veiligheidsbeslag. Ga ook voor veilige woning met een goed cilinderslot.

Categorie├źn: Slotenmaker