Ontdek de waarheid over de woningontruiming

Er blijken nogal wat fabels verspreid te worden over de woningontruiming. Daarom gingen wij op zoek naar de waarheid. Moet jij binnenkort een woning laten ontruimen? Omdat je zelf gaat verhuizen? Of omdat een familielid overleden is? Dan is het belangrijk dat je weet wat er wel en niet waar is over het ontruimen van woningen. Lees dit blog en ontdek wat feiten en wat fabels zijn als het aankomt op een woningontruiming.

Fabel: De complete inboedel wordt afgevoerd

Vaak wordt gedacht dat bij een woningontruiming alles hardhandig en grof verwijderd wordt. De complete inboedel zou in no time worden afgevoerd. Niets is gelukkig minder waar. Als je een ervaren en bewezen bedrijf in woningontruiming inschakelt, dan kun je daar prima afspraken mee maken over wat er met de inboedel moet gebeuren. Wil je een specifiek deel houden? Laat deze spullen dan opslaan in een opslagruimte. Denk je dat er aan bepaalde meubelstukken nog wat te verdienen valt? Vraag de ontruimers dan jouw meubelstuk aan te bieden bij een veilinghuis. Kortom, bij een ontruiming hoeft echt niet alles afgevoerd te worden.

Fabel: Een woningontruiming is ontzettend duur

Denk je dat het onbetaalbaar is de woning vakkundig te laten ontruimen? Dit valt gelukkig reuze mee. Er bestaan voldoende ontruimers die zeer scherpe tarieven hanteren. Wil je echt zo min mogelijk spenderen aan de woningontruiming? Ga dan op zoek naar een woningontruimer die eventueel direct geld wil bieden op spullen van waarde. Op die manier kan de woningontruiming jou zelfs nog wat opleveren! Dit brengt ons meteen op het derde punt dat we onder de aandacht willen brengen: draag niet elke taak over aan de woningontruimer, maar zorg zelf voor een correcte voorbereiding.

Feit: Het ontruimen van de woning hoef je niet volledig uit te besteden

Met een goede woningontruimer kun je naadloos afstemmen wie wat gaat doen. Wil je de volledige klus uit handen geven? Prima! Wil je enkele stappen, mede om wat kosten te besparen, eigenhandig volbrengen? Zoals het inpakken van de spullen in dozen? Of het verhuizen van waardevolle spullen naar een ander pand of opslagplaats? Ook dat is geen probleem. Kortom, een woningontruiming kun je volledig naar je eigen wensen zetten. Wil jij niet dat de hele inboedel wordt afgevoerd? Geef dan aan de woningontruimer door wat er met bepaalde spullen moet gebeuren. Wil jij niet teveel betalen voor de ontruiming? Pak dan zelf enkele taken op of verkoop enkele spullen aan of via de woningontruimer!

Categorie├źn: Ontruiming