Meer sfeer door gordijnen

Gordijnen creëren veel sfeer in huis. Wanneer u naar een gespecialiseerde gordijnenzaak gaat om nieuwe gordijnen aan te schaffen, zijn er vele stoffen en prints om uit te kiezen. En dan hebben we het nog niet gehad over de soorten modellen waar u uit kunt kiezen. In dit blog lichten wij de meest gangbare modellen voor u uit. Voor welk model gaat u?

Geplooide gordijnen

Geplooide gordijnen zijn er in diverse soorten en maten. Wat dacht u van de vlinderplooi? Dit is de meest gebruikte plooi, die er als dubbele plooi voor zorgt dat uw gordijn mooi tot zijn recht komt. Ideaal voor hoge ruimtes. Wilt u een goed hangend gordijn waarbij de plooien zich vanzelf vormen? Kies dan voor een retourplooi. Indien u voor een chique variant hiervan wilt gaan, kunt u het beste voor een dubbele retourplooi kiezen. Uw huis krijgt gegarandeerd een mooie, luxe uitstraling. Wilt u een wat stuggere gordijnstof? Een enkele plooi is dan de juiste oplossing. Zo komen uw gordijnen mooi uit. Of gaat u liever voor een hele soepele gordijnstof? Kies dan voor vitrage.

Gordijnen op zeilringen

Gordijnen op zeilringen zijn ideaal wanneer u een roede heeft of wilt aanschaffen. Uw woning krijgt hierdoor een stoere en levendige uitstraling. In de gordijnen zijn ringen geslagen, waardoor u het gordijn op de roede kunt hangen. U kunt uw eigen ringen uitkiezen, want ook hierbij kunt u weer kiezen uit verschillende vormen en materialen.
Grotere ringen geven net even een extra touch aan uw gordijnen, terwijl kleine ringen juist voor een meer romantisch effect zorgen.

Wavegordijnen

Een nieuwe trend op gordijnengebied zijn wavegordijnen. Deze gordijnen hebben grote golven, zonder dat er sprake is van gestikte plooien aan de bovenkant. Bij wavegordijnen wordt gebruik gemaakt van een speciale band en een unieke manier van ophangen. Zo krijgen uw gordijnen een chique golvend effect. Heeft u een strak interieur of juist een meer klassiek interieur? Kies dan voor wavegordijnen!

Uw gordijnen bekleden met andere raambekleding

U heeft zojuist kunnen lezen uit welke modellen gordijnen u kunt kiezen. Wist u al dat gordijnen heel goed te combineren zijn met andere raambekleding? U kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën, wat uw huis een meer bohemian uitstraling kan geven.
Jaloezieën zijn er in diverse uitvoeringen. Indien u voor duurzaam materiaal wilt gaan, kunt u kiezen voor bamboe. Of wat dacht u van kunststof jaloezieën, van pvc? Een goede keuze wanneer u een strakke inrichting heeft. Oftewel, genoeg modellen gordijnen om uit te kiezen. Wij hopen u door dit blog meer inspiratie gegeven te hebben. Succes met uw keuze voor uw gordijnen!

Categorieën: Interieur