Waarom mijn bedrijfspand isoleren?

Een goed geïsoleerd pand biedt simpelweg vele voordelen. Of dit nu een woning is of een bedrijfspand. Goede isolatie zorgt voor een niet te koud pand in de winter en niet te veel warmte in de zomer. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing qua stookkosten. Zit u als bedrijfseigenaar of als kantoor pandhouder aan te hikken tegen de investeringskosten die verbonden zijn aan isolatiemaatregelen? Lees vooral dan verder en laat u overtuigen van de voordelen die het deugdelijk isoleren van uw bedrijfspand zal bieden.

Voordelen van bedrijfspand isolatie

Zoals hierboven al is gesuggereerd, levert een goed geïsoleerd bedrijfspand een beter en stabieler binnenklimaat op. Dat is natuurlijk veel aangenamer om in te vertoeven. Uiteraard voelt uw personeel zich veel prettiger in zo’n gerieflijke werkruimte. En wie zich goed voelt, presteert beter en constanter. Dat levert u en uw onderneming vervolgens meer productiviteit op, en daarmee extra omzet. Maar dit is niet het enige financiële voordeel dat zich na het verwezenlijken van bedrijfspand isolatie zal openbaren. Uw energierekeningen zullen namelijk fors omlaag gaan. Dit kan al gauw tientallen procenten schelen! Na verloop van tijd heeft u de initiële investeringskosten dan ook volledig terugverdiend. Tenslotte is het laatste en belangrijkste voordeel van een beter geïsoleerd kantoorpand in wezen het feit dat u minder energie verbruikt en CO2 uitstoot. Vooral als u een groot bedrijfspand heeft, kunt u hiermee een substantiële besparing bewerkstelligen. U bewijst het milieu daarmee een goede dienst. Bovendien mag u met een, zo mogelijk, klimaatneutraal pand natuurlijk best een beetje koketteren naar uw klanten en partners. Goede reclame voor uw bedrijf!

Manieren van isoleren bedrijfspand

Het grootste gedeelte van gestookte warmte binnen panden gaat verloren via de ramen, muren, vloeren en het dak. Met (drie)dubbelglas en muur-, vloer- en dakisolatie kunnen deze warmteverliezen dan ook het best voorkomen worden. Een andere vorm van isolatie waarvan het nut niet onderschat moet worden is leidingisolatie. Als uw pand beschikt over verouderde en ongeïsoleerde leidingen, dan verliezen deze reeds veel warmte op plekken waar deze warmte helemaal niet gewenst is. Maar goed, voor welke precieze varianten van isolatie u het best kunt kiezen, valt op voorhand uiteindelijk onmogelijk te zeggen. Dit hangt van vele verschillende factoren af. Daarom begint het allemaal met een grondige inspectie van een deskundig isolatiebedrijf. Zo’n specialist kan u precies vertellen en uitleggen welke vormen van isolatie het meest geschikt zijn voor uw specifieke situatie en waarom.

Financiering

Helaas worden fraaie energiebesparingsplannen vaak uitgesteld of geannuleerd vanwege de investeringskosten die gemaakt moeten worden. Op zich begrijpelijk, maar wist u dat er diverse mogelijkheden zijn om deze financiële last te verlichten? Zo is het mogelijk dat u via de gemeente waarin u gevestigd bent een subsidie kunt krijgen. Verder zijn er via uw hypotheekverstrekker wellicht mogelijkheden tot een hypotheek uitbreiding onder gunstige voorwaarden. Bovendien kunt u overwegen een lening af te sluiten bij het energiebespaarfonds. Ook deze financieringsvorm is er een die bekendstaat om zeer acceptabele condities, onder andere qua rentepercentages. Kortom: overheden en financiële instellingen zijn zeker bereid te helpen bij het milieuvriendelijker maken van uw bedrijfspand. U staat er financieel dus niet alleen voor!

Categorieën: isolatie