Wanneer gebruik je factoring?

Factoring is niet echt een bekend begrip in Nederland. Het klinkt een beetje als een anglicisme en dat is het wellicht ook wel. Het is echt een begrip uit de zakenwereld en dat kan leiden tot een afschrikking van het woord factoring. Wees gerust, factoring is een handige methode die u als onderneming of bedrijf enorm veel winst kan opleveren. U wilt toch ook zeker dat uw bedrijf bij de top komt? Tja, en bij groei is het nu zo dat u moet investeren. Niets ergs, als het goed gaat is dit alles snel terug verdiend, meestal in veelvoud. Maar hoe komt u aan die liquide middelen? Als het goed is door de klanten waarmee u samenwerkt. Helaas zijn er maar wat klanten die het niet rond krijgen. De hoogste tijd om een factoringbedrijf in te schakelen.

Factoring is verstandig

Het is zeker het overwegen waard om factoring toe te passen binnen ondernemingen die flink aan het groeien zijn. Als u zich afvraagt of uw bedrijf hier ook voor in aanmerking komt dan is het verstandig om eens te kijken naar dit lijstje:

  • groothandels en importeurs
  • detachering en uitzendbureaus
  • drukkerijen en grafische industrie
  • kledingbedrijven en fashion
  • transport

U leest het, dit zijn de branches waarbij debiteurenfinanciering absoluut winstgevend en lonend zal zijn. Valt uw bedrijf hieronder? Dan is het zeker de moeite waard om nu op factoringvergelijken.nl de beste factoring uit te kiezen die bij u optimaal aan de slag kan gaan.

Hardheid van de factuur

In dit kopje staat het belangrijkste criterium voor een factoringbedrijf. Met andere woorden: als uw bedrijf er morgen niet meer is kan de factormaatschappij zonder veel problemen de openstaande facturen bij de debiteuren incasseren. Zodra er echter sprake is van servicecontracten, vooruit facturatie, deelbetalingen, G-rekeningen is financiering door factoring problematisch.

Categorieën: Financieel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *