Een goed gebalanceerd dieet

Voor een gezonde lichaam en geest is het van groot belang dat je goed let op wat je eet. Want een goede gezondheid begint namelijk in je buik. Een goed dieet bestaat uit voldoende groenten, vetten en eiwitten. Wist je dat het ook gezond is om zo nu en dan vis te eten? Vooral vette vis remt ontstekingen en helpt bij het stimuleren van een goede darmflora. In dit blog zullen wij jou 3 redenen geven waarom je vaker voor vis moet kiezen.

vis eten darmklachten.nl

Omega 3-vetzuren en vis

Een van de redenen waarom vis zo belangrijk voor jouw gezondheid is, komt doordat vis belangrijke omega 3-vetzuren bevat. Omega 3-vetzuren beschermen ons tegen allerlei ziekten en het ontstaan van allergieën. Vissen die veel omega 3-vetzuren bevatten zijn ansjovis, makreel, sardientjes en zalm. Vette vis bestaat daarnaast ook uit de nodige vitamine A en D en mineralen zoals selenium, jodium, calcium, koper, zink en magnesium.

Vis en zwangerschap

Het tweede grote voordeel is dat vis ook zeer goed voor de darmflora is. Zoals hierboven genoemd bevorderen omega 3-vetzuren de gezondheid. Het helpt dus ook goed bij de ontwikkeling van hersenen bij kinderen. Maar ook tijdens de zwangerschap is het verstandig om vissen te eten die veel omega 3-vetzuren bevatten. Wanneer de baby geboren is, helpen de opgeslagen omega 3-vetzuren in het melk voor een goede darmflora van de baby. Tegenwoordig bevatten veel babyvoedingen omega 3-vetzuren.

De Faecalibacterium

En als laatst helpt vis, dus omega 3, ook bij het vormen van de Faecalibacterium. Deze bacteriën helpen bij het verteren van groenten en produceren vetzuren. De Faecalibacterium vormt 10% van de darmflora en is daarom ook een van de belangrijkste darmbacteriën om te hebben. Omega 3-vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en het zorgt ervoor dat de aantal Faecalibacterium toenemen.

Voldoende vis eten is dus belangrijk

Zoals je kunt lezen is voldoende vis eten dus belangrijk! Een persoon met voldoende omega 3-vetzuren zal zich over het algemeen gezonder voelen. Als vegetariër is het mogelijk om deze omega 3-vetzuren ook in algenolie vorm te slikken. Wil je graag jouw verhaal over vis en omega 3-vetzuren aan ons vertellen? Wij lezen jouw verhaal graag via deze website.